Tällainen amppeli tuli: ompelulangasta 32 langalla, solmuina tavalliset amppelisolmut eli tasosolmuja, hevosenhäntiä ja munkinnyöriä. Vihreät lasihelmet eivät ehkä ole kaikista eniten 50-lukua (vai ovatko?) mutta sopivat minusta tuohon aika nätisti - noin pieniä puuhelmiä ei yksinkertaisesti taideta tehdä.

515489.jpg

Pitihän minun saada myös uuteen amppeliin kasvi, ja koluttuani kaikki mahdolliset kaapit ja laatikot päädyin vohkimaan Carmolis-pullosta tulpan ruukuksi. Sinitarra on kätevää paitsi Carmolis-pullon sulkemiseen, myös ruukun täytteeksi, se kun painaakin tarpeeksi saadakseen amppelin narut suoraksi. Sinitarran päälle pikaliimasin kahvinpuruja.

Kasvi on tehty hapsuille leikatusta maalarinteipistä, jonka kiersin rautalanganpätkän ympärille saadakseni sen tökättyä sinitarraan. Ei löytynyt oikein aidon vihreää permanenttitussia (tuo väri on oikeasti aika räikeä), mutta jonkinlainen kuitenkin. Tuo yrittää olla rönsylilja, vaikka sen habitus muistuttaa kyllä minusta enemmänkin kliiviaa. Saa nähdä, mikä siitä tulee isona. Jos keksisin, miten tehdä rönsyt, niin siitä tulisi heti aidomman näköinen. Ehdotuksia?

Tässä vielä koko kuva, jotta mittakaava näkyy.

515492.jpg
1583244.jpg