Onpa mennytkin kauan viime kirjoituksesta. Minimaailmassa ei kuitenkaan ole ollut näin hiljaista. Nukkekauppiaan kauppa ja hellahuone ovat tosin samassa vaiheessa kuin aiemminkin, mutta on sentään hankittu Nukke- ja nallemarkkinoilta huonekaluja ja muuta tarvetta sekä mummulaan että kauppiaalle. Tekemisen intoa laimentaa aika lailla se, ettei ole taloa, mihin ihanuudet saisi esille, ja ongelmaa on koetettu ratkoa etsimällä kuumeisesti mummulan taloksi sopivaa vanhaa kaappia. Loppujen lopuksi näyttää kuitenkin siltä, että päädymme kaapin sijasta ihan tätä tarkoitusta varten tehtyyn nukketaloon. Piirustuksia on jo laadittu ja toivottavasti rakentamaan päästään talven mittaan.

Eilen illalla äiti teki tahollaan ruokia. Minä puolestani aloittelin uutta aluevaltausta ja virittelin sahat ja vanerit valmiiksi kauppiaan tuvan pöytää ja jakkaraa varten. Lopputulos ei ole maailman tyylikkäin, mutta ei pidä odottaa liikoja ensimmäiseltä tuotokselta sitten ala-asteen puukäsityötuntien. Ennen kaikkea tuo palveli mainiosti tarkoitustaan siinä, että tiedän nyt, mitä teen seuraavalla kertaa toisin. Suoraan sahaamiseen ei kannata valita lehtisahaa, jakkaran palikat kannattaa viilata ihan oikeasti tasaisiksi jos aikoo saada ne siististi kasaan, ja maalaaminenkin taitaisi olla aika paljon helpompaa ennen liimaamista...

1185364.jpg

Huomatkaa autenttinen 60-lukulainen maalaustyyli. Väritkin lienevät aika lähellä aitoa ja alkuperäistä mummulan pöytää. :)
1583244.jpg