Mummu-parkaa on palellut koko viikon, mutta nyt hän on vihdoin saanut sovittua tapaamisen ompelijattaren kanssa. Alushoususilleen piti vanhan ihmisen riisua ja sitten vielä valokuvattiin, vaikka eihän noin kapealla uumalla pitäisi olla mitään nolosteltavaa.

Kursin aiemmin viikolla mummulle sukkahousut, sillä eihän vanha ihminen tarkene paljain säärin, eikä se nyt ole oikein soveliastakaan. Niihin tuli taakse sauma, mutta niin kai niissä vanhanaikaisissa saumasukissa on ruukannut ollakin. Villasukat on neulottu 0.9-millin puikoilla Venne-langasta ja alushousut ommeltu mummun päälle ohuesta silkistä. Vyötärön ja lahkeensuiden pitsi on Doloreksen laajoista valikoimista.

Lähitulevaisuuden tavoitteena on saada aikaan vielä paita ja hame. Villatakin kanssa täytyy odottaa, että sukkien neulomisesta syntyneet kipeät pykimät sormenpäissä vähän paranevat...

 

Vaari on käynyt myös kaupunkikierroksella. Parturi yritti parhaansa siistiäkseen tukkapehkoa (taitaa vaari olla Jukolan veljeksille sukua...), ja optikolta vaari löysi tyylikkäät uudet lukulasit. Herrainvaatehtimossa kestää kauan, kun räätäli ottaa mittoja ja mallailee kankaita etsiskellen parasta vaihtoehtoa, mutta paras kai vaan suhtautua asiaan kärsivällisesti, tuumaa vaari.

Esiteltäköön heidät sitten paremmin, kun ovat saaneet enemmän vaatetta ylleen - tällä hetkellä huomion kohteeksi joutuminen voisi olla hieman kiusallista...