Vinttikerroksessa on ennen lastenhuoneena toiminut kamari, joka on sisustettu vaaleaan kustavilaistyyliin Toijalan mummulan vanhojen huonekalujen mukaan. Kustavilainen kamari on tätä nykyä mummun ja vaarin vierashuone, mutta lisäksi siellä on mummun ompelukone, joten huone on ahkerassa käytössä ihan ilman vieraitakin.

Lotelta saimme joulukalenterissa lipaston ja piianpeilin, jotka kuuluvat tänne ilman muuta, ja vaaleiden huonekalujen vastapainoksi sijoitimme tänne myös tummasävyisen vaatekaappimme. Tässä pientä esimakua tulevan huoneen tunnelmasta kesän 2009 näyttelystä.

 

Kustavilaisen kamarin tapetiksi suunnittelimme alusta saakka sinivalkoista pikkukukka- tai raitakangasta. Markkinoilta löytynyt puusänky sijoittui tänne toistaiseksi, ja lisäksi täällä nukutaan vanhassa rautasängyssä, johon tulee päälle tilkkupeitto.

Tällaisia huonekokeiluja tehtiin huhtikuussa 2010.

 

Pääsiäisen 2011 aikoihin huone viimein nytkähti eteenpäin aimo askelen. Tapeteiksi laitettiin raidallista skräppipaperia, johon akvarellikynin saatiin vähän lisää väriä, ja lattia on perinteiseen tapaan ruskeaksi maalattua bambulautaa. Katto päällystettiin Haltex-levyin eli pahvilla.

Martti on selvästi käynyt täällä tutustumassa mummulan leluvalikoimaan...

 

Seuraavaksi vuorossa olisi hylly lelupaljoudelle sekä tekstiilejä, kuten mattoja, verhot ja sini- tai punasävyinen tilkkupeitto rautasängyn päälle. Sänky pitäisi maalatakin. Alun perin tänne oli suunnitteilla myös raitakankaalla päällystetyt pinnaselkäiset kustavilaistyyliset nojatuolit, mutta Toivon porukan täytynee hakea tuo puusänky pois, ennen kuin ne tänne mahtuvat...