Aukustilla alkaa olla jouluvalmistelut tehty. Kauppaan vievää ovea koristaa itse tehty kranssi, ja tuvassa leijuu herkullinen piparin tuoksu.

2169363.jpg


Tuvan ikkunaa koristaa Aukustin monen vuoden ajan hellästi vaalima amaryllis ja kaksi pikkuista tonttupatsasta, jotka Aukusti toi mukanaan muistoksi Kanadassa vietetyistä jouluista. Jouluaattona kauppa on vielä auki, mutta Aukustin oma joulu alkaa heti, kun viimeiset asiakkaat ovat saaneet tarvitsemansa ja kyläkaupan ovet sulkeutuvat pyhiksi.

2169336.jpg


Tallilyhdyn Aukusti vie kaupan oven suuhun ohikulkijoiden iloksi ja valoksi.

2169383.jpg


Kuusi on jo koristeltu ja olkipukki nostettu sängyn päätyyn tarkkailemaan. Ulkona on kova pakkanen, joten kuusi mokoma on varistellut neulasiaan heti sisään tuomisesta lähtien, ja eivätpä noilla ohuilla oksilla näytä koristeetkaan kovin hyvin pysyvän...

2169374.jpg


Joulun kunniaksi Aukusti on vaihtanut tupaan verhot ja levittänyt sängylle uuden, jouluisen tilkkupeiton. Pöytäliinakin on juhlan kunniaksi pidempää mallia. Kyllä sille kelpaa kattaa joulupöydän antimet.

2169382.jpg


Pikin joululahja on kokonainen komea lenkkimakkara. Voi sitä onnea ja hännän heilutusta!

2169343.jpg


Illan suussa Aukusti käy juhlapöytään. Siinä on kalaa jos jonkinlaista, onhan Aukusti innokas kalastaja ja suuri kalan ystävä, mutta oleellisena osana pöytään kuuluu tietysti myös kinkku, lanttulaatikko ja joulukalja. Vitamiineista pitää huolen tomaateista ja sipulista laadittu salaatti. (Kukahan lie noita tomaatteja Aukustille salakuljettanut ja mistä...?)

2169352.jpg


Näiden kuvien myötä me Aukustin ja Pikin kanssa haluamme toivottaa kaikille teille rauhallista ja tunnelmallista joulua!
1583253.jpg