Terveiset helteisestä väenpaljoudesta Forssan Vanhan ajan lelumarkkinoilta! Kylläpä oli ihana päivä, ja niinhän siinä taas kävi, kuten näissä tilaisuuksissa tuppaa käymään, että mopoa ei ole eilisen jälkeen näkynyt, ei. Minulla on ollut melkoinen muuttorupeama helteisten kahden viikon ajan, markkinat osuivat juuri parahiksi palkitsemaan meidät kovasta pakkaus- ja siivousaherruksesta, ja kun ei sinne Lahteenkaan päästy, eikä Tampereelta maaliskuussa oikein paljon mitään ostettu, ja... no, kyllähän te tiedätte. ;) Kerta kaikkiaan ihania juttuja lähti siis mukaan vaikka mitä.

Minun hankinnoistani ensimmäiset olivat Marian ja Loten pöydistä ja menossa mummulan lastenhuoneeseen. Marialta ovat peräisin auto ja joutsenkeinu, Lotelta Jukka-keinuheppa.

 

Mummulaan menevät myös Johanna Järvenpään nahkalaukku ja juuriharja, Juliannan perunansurvin, Mirka Salosen juuriharja, Loten kengät, Turun flikkojen pöydästä ostetut rönsylilja ja Aalto-vaasi sekä Alasen Katin upeat syreeninoksat.

 

Mummulan kirjahyllyyn päätyvät myös Susannalta ostetut Muumi-kirjat ja Tuija Salmisen Alakansakoulun laskuoppi. Dr von Hoepschenstein sai markkinatuliaiseksi Susannan tekemän taikakasvikirjan.

 

Pientä puuhasteltavaa ennen mummulaan päätymistään tarjoavat Katin kiinanruusukitti ja Turun flikkojen pöydästä ostettu käsittämättömän pikkuruinen ja taidokas labyrinttipeli.

 

Herra Mäyrälle ostin Katin pöydästä herneen- ja pavuntaimet, jotka on helppo kuljettaa perille kaupantekijäisiksi saaduissa puulaatikoissa, ja Marian tekemä tuuliviiri päätyy kasvihuoneen katolle. Turun flikkojen onkivapa siimoineen sekä Susannan perhoshaavi ja purkki voisivat tulla vaarinkin käyttöön, eli saapa nähdä kumpi ne lopulta saa.

 

Toivon porukkakin sai tuliaisia markkinoilta: Juliannan tekemät tuolin ja suolasalkkarin ja Marian upeasti koristemaalaaman renginkaapin. Christian Lundqvistin pöydässä sormeni syyhysivät ihan mahdottomasti, mutta onnistuin hillitsemään itseni - kun nyt saisi heille sen talon ensin tehtyä...

 

Markkinoiden suurin tukkuostaja taisi olla äidin Terttu, joka oli ainoana mukana markkinoilla hankintoihin vaikuttamassa. Tarpeen se olikin, Mobiliassa asustava Terttu kun on niin kovin pieni että hänelle on aika vaikea löytää mitään passelia. Nyt kuitenkin tärppäsi moneen kertaan, joten tyytyväinen äiti toimi mutisematta rahoittajana.

Eijan Vai Miccä -designaurinkolasit sopivat Tertun tyyliin täydellisesti, ja Hannan tekemä Milou-koira lähti mukaamme häntäänsä heiluttaen.

 

Marian tekemä talonpoikaissohva sopii hyvin Tertun taloon ja Pirjo Salmun unikkokuosiset tyynyt sohvalle.

 

Mirka Salosen kampauspöytä sai päälleen Nasun pitsiliinan.

 

Turun flikoilta Tertulle ostettiin kukkiva bougainvillea, Tuija Halmela-Papuselta kukkapylväs ja Katilta muuta kasvillisuutta.

 

Tuija Halmela-Papusen tekemä oli myös pienelle Tertulle kovin tarpeellinen emännänjatke, Juliannan pöydästä löytyi kukkopurkki ja Nukkekoti ja lelusta lasit. Runo- ja Paratiisi-lautaset olivat Piia Suvitien pöydästä.

 

Turun flikoilta äiti osti Tertulle Syksyn sato -ryijyn.

 

Linda Häkkisen tekemä taulu ja Tuija Salmisen koulutaulu päätyvät myös Terttulan seinille.

 

Apumiehelleen Penalle Terttu hankki Nukkekoti ja lelusta television ja taloudenpitoon tarpeellista pesuainetta Turun flikoilta.

 

Materiaalihankintojakin tuli tehtyä. Doloreksen pöydästä ostimme jos jonkinlaista metalli- ja helmisälää,

 

ja lopuksi poikkesimme vielä Kankaisessa hankkimassa materiaalia vaatteisiin ja tilkkutöihin.

 

Vihoviimeiset ostokset teimme kotimatkalla Ideaparkin Sinellissä, josta ostettu skräppipaperi pääsi kuvien taustalle ja mahdollisesti jatkossa Tertun tapetiksi. Massavarastotkin tuli täydennettyä samalla kertaa.

Kukkaron pohja näkyy, totisesti, mutta kyllä kannatti. :)