Viimeksi kotona käydessäni rakentelimme äidin kanssa mummulaan ikkunoita. Sitä ja muuta ulkosivuremontointia varten piti tyhjentää koko huusholli, missä ei ollutkaan ihan pieni homma, joten talo pysyy nyt tyhjänä, kunnes ulkosivu ja sähköistys on sillä mallilla valmis, että talon sisustuksen voi ajatella olevan edes jossain määrin pysyvä olotila. Nyt pääsiäispyhinä oli kuitenkin pakko päästä vähän mallailemaan, Tampereen nukkekotimessuilta löytyi nimittäin olohuoneen nurkkaan ihan justiinsa sellainen 50-luvun kaappi, jota olimme sinne suunnitelleet. Kiitos vain, Mirka. :)

Kaapin yläpuolella oleva ryijy on edelleen keskeneräinen, mutta työläin osuus eli alaosa on sentään jo valmis. Ehkä se loppukin siitä joskus...

Ikkunaremontin lopputuloksestakin on vihdoin muutama kuva. Itse ikkuna on Eurominin ohutta pleksimuovia, joka oli siihen oikein sopivaa. Samanlaista ovat esim. monet läpinäkyvät lelu- yms. pakkaukset. Puitteet on tehty Hobby Pointista ostetusta mäntyrimasta, joka on leveydeltään kolmemillistä, ulkopuolella 2 mm ja sisäpuolella 1 mm paksua. Tuota millin paksuista sinne on tullut ihan hiljattain, joten kiittelinpä kerrankin onneani ja aiempaa aikaansaamattomuuttani, se oli nimittäin ihan täydellistä tähän hommaan. :) Saranat ovat maalatut putkihelmet, avaimenreiät ääriviivatarraa (kiitos, Susanna!).

Kuten huomaatte, mummula sijaitsee ilmeisesti ihan järven rannalla, ellei peräti jäällä. ;)

 

Toisen kerroksen eli makuuhuoneen ikkuna näyttää ulospäin tältä.

 

Kuusikulmaiset vinttikerroksen ikkunatkin onnistuivat aika mukavasti, kiitos listasaksien, joissa on merkittynä 120 asteen kulma. :)

 

Julkisivuhommissa vierähtää jatkossa tovi jos toinenkin. Seuraavaksi vuorossa on mm. kivijalan päällystäminen, milläs muulla kuin liuskekivellä. Saa nähdä, koska se sitten tapahtuu... ehkä jo ensi pääsiäisenä? :)